Ciąża a dieta

ciaza-a-dieta_wiem_o_zdrowiu

Forum -> karoten

Tytuł:karoten
Autor:koska
28.9.2010, 12:25
hej, ja czytalam ostatnio gdzies w jakiejs gazecie ze podczas ciazy nie mozna rowniez dostarczac organizmowi zbyt duzej ilosci beta karotenu. czy to prawda? ja podczas mojej ciazy jadlam do tej pory sporo marchewek, robilam soki i nie wiem czy powinnam robic to dalej bo nie chce w zaden sposob zaszkodzic mojemu maluchowi

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Które zwierze szczeka: pies czy kot?

ciaza-a-dieta_ciekawostki

Ciekawostki

Dieta oczyszczająca
Dieta oczyszczająca jak i każda dieta powinna być stosowana z głową. Ważne jest bowiem to by nie wycieńczyć organizmu ponieważ może mieć to swoje złe następstwa. Ważną rolę odgrywa systematyczność oraz posiadanie silnej woli.

Czy wiesz, że...

Zdrowa dieta
Jeśli zmiana twoich nawyków żywieniowych uwarunkowana jest troską o własne zdrowie, a nie tylko chęcią zrzucenia niechcianych kilogramów – jest to najlepszy moment na to, by je wprowadzać w życie.

Polecamy

Otyłość
Przyczyny otyłości nie są wciąż dobrze poznane, jednak wiadomo, jakie są mechanizmy jej powstawania. Otyłość powstaje, kiedy energia spożywane pod postacią pokarmów przewyższa dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu.

Archiwum

Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspakajająco i przeciwwysiękowo. Mechanizm jej działania polega na hamowaniu aktywności enzymu - cyklooksygenazy w ośrodkowym układzie nerwowym.